Сервісом liqpay спробували скористатися для реклами Зеленського - ПриватБанк

10 квітня 2019, 17:54

Перенаправлення на сайт штабу Зеленського здійснює власник домену liqpay.com

Деякі користувачі сервісу liqpay з 9 квітня при спробі здійснити оплату в інтернет-магазині були автоматично перенаправлені на сайт підтримки кандидата в президенти України Володимира Зеленського. Про це в Facebook повідомила прес-секретар ПриватБанку Інна Музичук.

Відео дня

"Єдиним офіційним ресурсом і веб-сайтом сервісу миттєвих платежів LiqPay є liqpay.UA", - офіційно заявили в ПриватБанку, який є розробником і власником наймасовішого і популярного в Україні сервісу оплати в мережі.

"Перенаправлення на сайт штабу одного з кандидатів здійснює не ПриватБанк, а власник домену liqpay.COM", - підкреслили у фінустанові.

У ПриватБанку також заявили, що будь-які інші сайти та доменні імена, які мають у своїй назві схожі з офіційним сервісом liqpay символи, не використовуються банком і не мають відношення до роботи сервісу. Тільки liqpay.UA є офіційною ТМ.

"Поясню простою мовою, якщо ви зайшли в інтернет-магазин, оплачуєте через Лікпей, а вас викидає на рекламу "зеленого" кандидата, то це означає, що інтернет-магазин використовує старе посилання. Така переадресація при оплаті відбувається тільки в тих інтернет-магазинах , які використовують на своїх сайтах застарілі з літа 2017 року протоколи підключення до liqpay. Власникам інтернет-магазинів рекомендовано оновити протоколи і користуватися офіційним сервісом ПриватБанку", - написала Музичук.

Раніше повідомлялося, що Ігор Коломойський вимагає в суді повернути йому акції ПриватБанку.

Показати ще новини
X