МХП Косюка експортуватиме куряче м’ясо в Японію
Агроіндустріальний холдинг МХП бізнесмена Юрія Косюка в цьому році відправить до Японії тестову партію м’яса курки.
Про це повідомляє прес-служба холдингу.
Така можливість з'явилася після узгодження ветеринарних сертифікатів між компетентними органами України та Японії.
Зараз МХП вивчає вимоги майбутніх партнерів-імпортерів на японський ринок.
"Японський ринок специфічний і вимогливий - тут культура споживання м'яса птиці суттєво відрізняється від європейської або близькосхідної. В Японії найбільше цінується так зване червоне м'ясо птиці - продукти з ніжки (м'ясо нефілейной групи)", - розповів Сергій Іванов, заступник голови правління МХП з комерції.
Відзначається, що Японія є одним з найбільших імпортерів м'яса птиці в світі. У минулому році обсяги імпорту м'яса птиці на японський ринок склали близько 570 тис. тонн.
«Протягом найближчих 3-4 місяців МХП з японськими партнерами буде відпрацьовувати на виробництві кілька продуктів, які будуть цікаві японським споживачам. В цьому році буде відправлена мінімальна тестова партія - 1-2 контейнера, щоб підтвердити відповідність вимогам щодо якості та фасування м'яса. Надалі плануємо поступово нарощувати експорт. За 8-10 місяців МХП збільшить обсяги поставок м'яса птиці в Японію до 500 тонн на місяць, поступово нарощуючи ці обсяги до тисячі тонн щомісяця"- додав Іванов.
Нагадаємо, МХП - найбільший виробник курятини в Україні. Засновником і мажоритарним акціонером холдингу є український бізнесмен Юрій Косюк.
Як повідомлялося, вчора президент Володимир Зеленський доручив керівництву Державного бюро розслідувань і Національного антикорупційного бюро України доповісти про хід розслідування з приводу виділення державної підтримки виробникам курятини, зокрема холдингу МХП. Глава держави також попросив керівника Рахункової палати «повідомити про результати аудиту використання коштів українців, які подарували найбагатшим агробаронам».