Український бізнесмен відкрив у Лондоні ресторан бессарабської кухні

31 березня, 15:54
Алекс Купер відкрив у Лондоні ресторан бессарабської кухні Татар Бунар (Фото: © derwiki/Pixabay)

Алекс Купер відкрив у Лондоні ресторан бессарабської кухні Татар Бунар (Фото: © derwiki/Pixabay)

Український бізнесмен Алекс Купер відкрив з 29 березня у тестовому режимі ресторан бессарабської кухні Татар Бунар у Лондоні.

Про це пише Інтерфакс Україна.

«Відкрити ресторан у Лондоні, назвати його на честь рідного містечка на півдні Бессарабії, готувати там сучасну їжу, сповнену спогадів з дитинства, традицій та материнських смаків. Відкинути українську меншовартість та шароварщину, але зберегти суть наших смаків!», — повідомив Купер. — «Не відкривати „нео-бістро“ і не робити вареники як равіолі, а локшину — як пасту. Жити в Україні, підтримувати ЗСУ, розвивати тут бізнес, планувати тут майбутнє».

Реклама

За його словами, заклад працює у тестовому режимі з 29 березня, офіційне відкриття заплановане на 9 квітня 2025 року. Доти ресторан подаватиме лише частину з меню — цибулевий хліб, вареники з капустою, м’ясним фаршем, банош з грибами та інше. У барі закладу пропонують вина українських виробників.

Мережа закладів одеського ресторатора Алекса Купера нараховує понад 20 ресторанів у Києві, Львові, Харкові й Одесі. Серед них — Kyiv Food Market, Odesa Food Market, Avi Kiosk, Молодість, Shalom і Селям.

Перший ресторан Татар Бунар почав працювати в Одесі з 1 червня 2024 року.

Як повідомлялось, у лютому холдинг! Fest відкрив заклад української мережі П’яна вишня у Каунасі (Литва). Він став 25-м за кордоном.

Показати ще новини