Ресторатори вимагають дозволити літні майданчики і обіцяють нагодувати Зеленського на Банковій 2 травня
2 травня група київських бізнесменів планує відкрити велику літню терасу в сквері перед центральним входом в Офіс президента.
Акцію анонсував в Facebook Дмитро Федотенков, співвласник Tarantino Family, який в кінці минулого року став власником Укрбуду. Вона розпочнеться о 16.00 там, де раніше був розташований каток.
«Ми хочемо влаштувати званий ланч для всіх, хто хоче підтримати українських медиків. Все мирно, чинно і респектабельно, з дотриманням режиму карантинних обмежень. Все продумали до дрібниць. Гості зможуть замовити їжу від кращих шеф-кухарів столичних ресторанів. Посидіти за затишними столиками на відстані два-три метри. Спеціально навчені кур'єри в одноразовому посуді донесуть їжу до столів клієнтів. Всі будуть в масках. У кого немає - видамо на вході, антисептики — в асортименті. Хто захоче посидіти в костюмі хімзахисту, забезпечимо. Пару штук у нас є. Платити необов’язково, але можна залишити чайові, які підуть на підтримку боротьби українських лікарів з коронавірусом», — написав Федотенков.
Він додав, що одна з цілей благодійної акції - привернути увагу до теми боротьби з безробіттям. За словами Федотенкова, через карантин тільки в ресторанному бізнесі 1,2 млн людей втратили роботу.
«Ми хочемо відкрити літні тераси, але нас не чують. Сподіваємося, що почують. А заодно відкатаємо схему відкриття літніх терас і, сподіваюся, пообідаємо з президентом. Для гаранта буде кальян. Диня з м’ятою. Подали заявку на акцію в КМДА. Чекаємо відповідь», — розповів співвласник Tarantino Family.
Дозволити ресторанам відкрити літні тераси для відвідувачів закликає також одеський ресторатор Савелій Лібкін. У колонці для НВ Бізнес він написав, що це можна зробити, якщо ресторан дотримується всіх вимог. На думку фахівців і лікарів, вони повинні бути наступними: обмежена кількість відвідувачів, щоб відстань між столами була не менше ніж 1,5 метра; попередня бронь; дезінфектори на вході в заклад; офіціанти в масках і рукавичках, які змінюються кожні 30 хвилин; дотримання всіх санітарних норм всередині закладу; дезінфекція лампами під час готування; відповідна екіпіровка на кухарях; перевірка температури гостей і обслуговуючого персоналу; штрафи за порушення.
Раніше співвласник ресторанів Mafia, Casta, BAO, NAM Тарас Середюк сказав в інтерв'ю НВ Бізнес, що через карантин мінімум половина ресторанів перестане існувати. В результаті сотні тисяч людей втратять роботу.