Плоди карантину. Виручка громадського харчування в червоній зоні впала на третину.

26 жовтня 2021, 16:06

У закладів, які працюють у червоній зоні за перший тиждень роботи за новими правилами, виручка просіла на 34%, у регіонах з більш м’якими обмеженнями — на 22%.

За тиждень виторг закладів громадського харчування, які перейшли на режим роботи за правилами червоної зони з 18 жовтня знизилася в середньому на 34% порівняно з результатами попереднього тижня.

Відео дня

Про це йдеться у результатах дослідження компанії з автоматизації кафе та ресторанів Poster.

В інших регіонах України, де діють інші обмеження, виручка закладів громадського харчування просіла помітно менше — на 22%.

Повідомляється, що у червоній зоні люди стали рідше відвідувати заклади. Так, кількість транзакцій на тижні з 18 по 24 жовтня впала на 30% проти попереднього тижня. У закладах в інших областях спад становив 17%.

Показник середнього чека також показав падіння. У закладах у червоній зоні чек скоротився на 28%, у решті областей — на 16%.

Дослідження Poster засноване на неперсоналізованих даних про продаж 7500 закладів громадського харчування України. Порівнювані періоди 18−24 жовтня та 11−17 жовтня 2021 року.

В Україні стрімко погіршується ситуація з коронавірусом. Минулої доби в країні було оновлено добовий рекорд смертності — померли 734 пацієнти з коронавірусом. Виявили також 19 120 інфікованих, 9738 осіб одужало.

У Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Сумській, Рівненській, Миколаївській та Одеській областях діє червона зона карантину.

Ряд регіонів та обласних міст посилюють карантин, не чекаючи попадання до червоної зони карантину.

Редактор: Люба Балашова
Показати ще новини
Радіо NV
X