В Україні запропонували встановити мінімальну ціну на сидр у будь-якій тарі
Так, цю мінімальну оптово-відпускну і роздрібну ціну пропонується застосовувати до сидру, пері (без додавання спирту), напоїв бродіння, отриманих у результаті природного бродіння фруктових та ягідних соків з вмістом спирту не більше 8,5%, розлитих у будь-яку тару (посуд).
Про це йдеться в проекті відповідної постанови, передають Українські новини.
Мінекономіки пропонує встановити однакову мінімальну ціну за літр даних алкогольних напоїв в скляній тарі, металевих банках з харчового алюмінію, полімерних пляшках, сувенірних пляшках, художньо оформленому посуді зі скла, глазурованої кераміки або дерева, упаковці типу Tetra-Pak і Bag in box.
Згідно з документом, мінімальна роздрібна ціна на відповідні алкогольні напої в тарі місткістю менше або більше 1 літра буде розраховуватися як добуток затвердженої мінімальної ціни та місткості тари.
Нагадаємо, що в серпні Кабмін підвищив мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на алкогольні напої.
До цього уряд піднімав мінімальні ціни в листопаді 2016 року. Так, були підвищені акцизи на горілку на 20%, на коньяк на 17,6%, на кріплені вина - на 12%.