В Україні за місяць подорожчало більшість продуктів
Понад 70% соціальних продуктів подорожчали в лютому.
Про це повідомив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй Facebook-сторінці.
Найбільше подорожчали яловичина, м'який сир, варена ковбаса, риба та буряк.
Так, ціни на яловичину зросли на 3,2 грн/кг. Тепер її середня ціна в Україні становить 120,4 грн. Середня вартість м'якого сиру зросла до 90,9 грн.
Ціна вареної ковбаси в лютому зросла на 1,2 грн. Відтепер її середня ціна в Україні - 83,8 грн/кг. На 1,1 грн зросли ціни на морожену рибу. Тепер вона стоїть 67,6 грн/кг.
Серед овочів подорожчали капуста, буряк, морква, картопля, яблука.
"Лідером є білокачанна капуста з 18% і середній ціні 5,9 грн за кілограм. Другим також йде невід'ємна складова борщу - буряк, який збільшився в ціні на 14%. На сьогодні його середня ціна в Україні становить 8,1 грн за кілограм. Замикає трійку морква, яка додала 10% і коштує 7,9грн. Четверте місце посідає картопля з 8% зростання ціни і середнім цінником в країні в 6,9 грн за кілограм. П'ятими в рейтингу є яблука з 4% і ціною 18,2 грн за кілограм ", - написав Дорошенко.
Нагадаємо, згідно з даними Держстату споживча інфляція в лютому 2018 року сповільнилася на 0,9% в порівнянні з січнем 2018 року.