Українці стали менше їсти м'яса

23 жовтня 2017, 14:15
Споживання м'ясних продуктів на душу населення скоротилося на 0,4 кг і склало в січні-вересні поточного року 35,6 кг

Про це йдеться в повідомленні Економічного дискусійного клубу.

Також зазначається, що українськими господарствами в січні-вересні 2017 року виготовлено 1,6 тис. тонн м'яса всіх видів, що на 0,2% більше, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Відео дня

Експорт м'яса і м'ясопродуктів за три квартали поточного року склав 268 тис. тонн, що на 23% більше ніж на початку 2016 року, імпорт - 156 тис. тонн, що на 22% більше ніж у 2016-му.

Частка м'яса птиці в загальному обсязі експорту склала 79% (212 тис. тонн, що на 19% більше, ніж роком раніше). Високим попитом українська птиця в цьому році користувалася в Єгипті, Нідерландах, Іраку.

Крім того, в 2017 році відбулося пожвавлення зовнішньої торгівлі вітчизняної яловичини і свинини. Основними імпортерами цих видів м'яса є країни колишнього СРСР - Білорусь, Грузія, Казахстан, Молдова.

Раніше повідомлялося, що Україна у січні-серпні 2017 року експортувала 191,6 тис. тонн м'яса птиці та субпродуктів.

Крім того, експорт свинини за вісім місяців 2017 року зріс у 2,8 раза порівняно з відповідним періодом 2016 року - до 4,3 тис. тонн.

Показати ще новини
Радіо NV
X