Україна збільшила експорт цукру майже в 3 рази

9 листопада 2017, 10:16
У січні-вересні 2017 року обсяги експорту цукру з України збільшилися у 2,7 рази – зі 161 тис. т до 442,6 тис. т проти показників аналогічного періоду 2016 року

Про це свідчать дані Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки».

Це позитивно вплинуло на обсяги експорту «солодкої» групи агропродукції. За три квартали 2017 року обсяги зарубіжних поставок цукру та кондитерських виробів зросли проти показників відповідного періоду 2016 року у 2,1 рази: з 280,7 тис. т до 592,5 тис. т.

Відео дня

За 9 місяців цього року експорт вітчизняної продукції цієї групи склав $316 млн. Це на 53% перевищує показники відповідного періоду 2016 року, коли обсяги поставок за кордон цукру та кондитерських виробів склали $168 млн.

Географічна структура вітчизняного експорту цукру та кондитерських виробів нині характеризується орієнтацією на країни Азії, Африки та СНД, кожна з яких має відносно невелику частку, зазначив науковець.

Нарощуванню кількісних і вартісних обсягів експорту цукру і кондитерських виробів посприяли, в першу чергу, Шрі-Ланка (6,7%), Лівія (6,1%), Туреччина (5,5%), Кот-д’Івуар (5,2%) та Азербайджан (5,0%). Дещо менші закупки здійснюють Судан, М’янма і Грузія. Разом ці країни займають понад 40% у структурі українського експорту солодкої продукції.

Раніше повідомлялося, що Україна увійшла в топ-5 найбільших світових постачальників меду.

Показати ще новини
Радіо NV
X