Це бета-версія нового сайту Нового Времени. Надсилайте свої зауваження на адресу newsite@nv.ua

Учені визначили найвитратніші продукти у виробництві

29 березня 2017, 08:28
552
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

На виготовлення яловичини також потрібно багато ресурсів

pixabay

Виробництво яловичини, горіхів і креветок визнали найбільш витратним за використаними на їхнє виготовлення ресурсами

Про це повідомляє liga.net із посиланням на науковий журнал New Scientist.

Виявляється, що на виробництво 1 кг яловичини потрібно близько 15 тис. л води. Це одразу втричі більше, ніж для виробництва курятини, і в 18 разів більше, ніж для вирощування пшениці.

Не менш витратним є виробництво креветок. Для отримання 1 кг креветок необхідно витратити 25 кг корму.

Горіхи також у лідерах. У Каліфорнії 10% всіх водних ресурсів штату йде на їх виробництво. В середньому на один горіх йде 4,5 л води.

За цими продуктами по порядку йдуть картопля фрі, кава, банани і шоколад.

Для виробництва чашки кави необхідно 550 чашок води, банани вимагають дуже великої кількості добрив, а на отримання 100 г шоколаду йде до 2 тис. л води.

Раніше повідомлялося, що в Україні назріває катастрофа з нестачею води 

Головне

Україна/Події

1 грудня, 14:45

article_img
В Укрзалізниці відреагували на поломку експреса до Борисполя