У Швейцарії впали продажі шоколаду
Пандемія коронавірусу обвалила продаж швейцарського шоколаду. Постраждав і внутрішній ринок, і експорт продукції.
Продажі швейцарського шоколаду впали на 14,3% за перші вісім місяців 2020 року, оскільки пандемія коронавірусу вдарила по роздрібній торгівлі та індустрії готелів і ресторанів. Про це пише Reuters.
За даними галузевої асоціації Chocosuisse, за підсумками перших чотирьох місяців року падіння було ще більш помітним і становило 21,5%. При цьому впали як внутрішні продажі, так і експорт.
Понад 70% швейцарського шоколаду йде на експорт, при цьому бізнес особливо постраждав цього літа через спад у сфері подорожей і туризму.
«На цих важливих ринках не передбачається ніякого відновлення навіть у більш довгостроковій перспективі», — зазначили в асоціації.
На внутрішньому ринку продажу шоколаду також впали. Однак за даними асоціації імпорт шоколаду, виробленого за кордоном, збільшився. Асоціація розкритикувала високі ціни на сировину у Швейцарії через «протекціоністського регулювання».
За вісім місяців продажі швейцарського шоколаду на внутрішньому ринку також впали, в той час, як імпорт шоколаду, виробленого за кордоном, збільшився, заявила асоціація, критикуючи високі ціни на сировину у Швейцарії через «протекціоністського регулювання».
У 2019 обсяг продажів шоколадної промисловості Швейцарії склав близько $1,97 млрд (1,787 мільярда швейцарських франків).