Солодкий рік. Українські цукрові заводи завершили сезон з показником майже в два рази більше попереднього

12 січня 2017, 10:56
Станом на 11 січня всі цукрові заводи завершили виробничий сезон

Про це повідомляє галузева асоціація Укрцукор.

"Всього, від початку виробництва виготовлено 2,008 млн т цукру з 13,66 млн т цукрового буряку. Виробничий сезон стартував 20 серпня, працювало 42 цукрові заводи", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За словами керівника аналітичного відділу асоціації Укрцукор Руслани Бутило, показник поточного року на 40,5% більше минулорічного.

"Окрім того, цукрових буряків цьогоріч не тільки більше, вони і кращої якості - вищі як показники цукристості при прийманні, так і виходу цукру - 17,65% та 14,68% відповідно", - зазначила вона.

Загалом, цей рік видався досить сприятливим для виробників цукрового буряку та цукру. Через неврожай в Бразилії та Індії і сприятливу кон’юнктуру світового ринку, виробникам вдалось поставити на зовнішні ринки майже 470 тис. т цукру, основна маса якого поїхала в Шрі-Ланку, Грузію та Туніс.

Показати ще новини
Радіо НВ
X