Менше м’яса, молока, яєць. В Україні за рік впало виробництво продуктів харчування
За даними Держстату, за підсумками 2020 року в Україні скоротилося виробництво основної продукції тваринництва.
Обсяг виробництва молока в Україні склав 9,25 млн т, що на 4,2% менше, ніж за аналогічний період 2019 року. При цьому господарства населення зменшили виробництво молока на 6,2%, а підприємства збільшили на 0,8%.
Виробництво яєць в Україні за рік зменшилася на 2,9% - до 16,19 млрд шт. Скорочення відбулося як на підприємствах, так і у господарствах населення.
Виробництво м’яса в Україні в 2020 році скоротилося на 1,1% - до 3,45 млн т в живій вазі. При цьому виробництво м’яса на підприємствах скоротилося менш ніж на 1%, а населення скоротило виробництво на 3%.
За даними Державної служби статистики, виробництво молока в Україні за підсумками 2019 року скоротилося на 3,7% і вперше за роки незалежності впало нижче 10 млн т — до 9,68 млн т. У той же час, виробництво м’яса в 2019 році зросло на 4,8% - до 3,47 млн т, яєць — на 3,4%, до 16,6 млрд шт.
Раніше повідомлялося, що аграрний сектор України за підсумками 2020 року скоротився на 11,5%.