Найбільший в Україні переробник хрону вирішив збільшити потужності за рахунок коштів США
Про це повідомила прес-служба підприємства.
Фабрика планує розширити асортимент продукції та ринки збуту, а також зменшити енергоємність виробництва.
На підприємстві також повідомили, що надалі мають намір закуповувати більше кореня хрону, буряка і гірчиці у фермерів Вінницької, Рівненської, Волинської, Житомирської, Одеської, Херсонської, Запорізької, Хмельницької та Львівської областей.
Крім того, USAID допоможе фабриці впроваджувати світові стандарти якості та безпеки продукції, а також навчати фермерів технологіям вирощування відповідних культур.
"На жаль, сьогодні немає масового промислового виробництва хрону в Україні. Хоча в світі воно досить розвинене, особливо в Німеччині та Сполучених Штатах. Ми ж купуємо сировину для переробки в основному у сільського населення», - каже Любов Семенюк, директор Вінницької харчопереробної фабрики.
Вінницьку харчосмакову фабрику створено в 1999 році в результаті реорганізації Вінницького заводу продтоварів. На сьогодні компанія випускає хрін столовий (ТМ Хрін вінницький), гірчицю, майонез, соуси, круп'яні палички, сухі сніданки, каші швидкого приготування.