У KFC може з’явитися курятина, роздрукована на 3D-біопринтері

21 липня 2020, 13:21

У KFC вважають, що вироблені за новою технологією нагетси будуть більш «етичними» і екологічними.

У KFC працюють над розробкою інноваційної технології 3D-біодруку для створення курячого м’яса. Про це повідомляє пресслужба мережі.

Повідомляється, що у виробництві такої курятини будуть використовуватися курячі клітини, тому вона не буде ні вегетаріанською, ні повністю синтетичною. Першим продуктом, виробленим за допомогою цієї технології стане нагетс.

Відео дня

Перші нагетси планують провести у вересні цього року, але коли саме продукт з’явиться в меню поки не повідомляється. Займатися виробництвом м’яса буде російська компанія 3D Bioprinting Solutions.

У KFC вважають, що вироблені за новою технологією нагетси будуть більш екологічно чистими в виробництві, ніж звичайне м’ясо. З посиланням на дослідження журналу Environmental Science & Technology Journal в компанії заявили, що технологія вирощування м’яса з клітин дозволяє скоротити споживання енергії більш ніж удвічі, викиди парникових газів — в 25 разів, а використання земельних ресурсів в 100 разів у порівнянні з традиційним виробництвом.

Також в KFC додали, що таке виробництво є більш етичним, оскільки не завдає шкоди тваринам.

Раніше також повідомлялося, що виробник «рослинного м’яса» Beyond Meat буде поставляти курятину в деякі ресторани KFC в з'єднаних Штатах.

Редактор: Люба Балашова
Показати ще новини
Радіо NV
X