У KFC може з’явитися курятина, роздрукована на 3D-біопринтері
У KFC вважають, що вироблені за новою технологією нагетси будуть більш «етичними» і екологічними.
У KFC працюють над розробкою інноваційної технології 3D-біодруку для створення курячого м’яса. Про це повідомляє пресслужба мережі.
Повідомляється, що у виробництві такої курятини будуть використовуватися курячі клітини, тому вона не буде ні вегетаріанською, ні повністю синтетичною. Першим продуктом, виробленим за допомогою цієї технології стане нагетс.
Перші нагетси планують провести у вересні цього року, але коли саме продукт з’явиться в меню поки не повідомляється. Займатися виробництвом м’яса буде російська компанія 3D Bioprinting Solutions.
У KFC вважають, що вироблені за новою технологією нагетси будуть більш екологічно чистими в виробництві, ніж звичайне м’ясо. З посиланням на дослідження журналу Environmental Science & Technology Journal в компанії заявили, що технологія вирощування м’яса з клітин дозволяє скоротити споживання енергії більш ніж удвічі, викиди парникових газів — в 25 разів, а використання земельних ресурсів в 100 разів у порівнянні з традиційним виробництвом.
Також в KFC додали, що таке виробництво є більш етичним, оскільки не завдає шкоди тваринам.
Раніше також повідомлялося, що виробник «рослинного м’яса» Beyond Meat буде поставляти курятину в деякі ресторани KFC в з'єднаних Штатах.