«Квиток в один кінець». Через карантин вихідного дня ресторатори не отримають 40% виручки — дослідження

11 листопада 2020, 18:58

Карантин вихідного дня призведе до того, що багато закладів працюватимуть в збиток.

Введення карантину вихідного дня призведе до різкого спаду виручки кафе і ресторанів, при незмінних постійних витратах. Про це йдеться в дослідженні компанії по автоматизації кафе і ресторанів Poster.

Відео дня

«На суботу та неділю припадає основна частина виручки закладів громадського харчування. У вихідні дні ресторани заробляють в середньому 41% від свого тижневого обороту, бари — 40%, піцерії і кальянні - 35%, фастфуд — 31%, кондитерські - 30% «, — говориться в дослідженні компанії.

Трохи менше залежать від вихідних кафе і пекарні, а й для них виручка у вихідні становить відчутну частку в тижневому обороті - 27% і 25% відповідно.

«Для ресторанного бізнесу, маржинальність якого не перевищує 20%, це робота в збиток», — йдеться в повідомленні.

На думку опитаних авторами дослідження рестораторів, карантин призведе до збитковості абсолютно всіх ресторанів, скорочень персоналу та закриттям. Також наголошується, що заборона роботи на вихідних зламає весь виробничий процес.

«Ресторан — це безперервне виробництво, заготівельний процес іноді займає 2−3 дні. Тобто не ясно, куди подіти заготовки перед вихідними і як потрібно працювати, щоб вранці в понеділок все меню було готово «, — зазначив власник пабів Кеди мистецтвознавця, закладів Донерная і Каструлька праски варить рис Денис Жаткін.

За словами власника дніпровського бару Acacia Євгена Якутіна, для багатьох закладів карантин вихідного дня — «квиток в один кінець».

Нагадаємо, що карантин вихідного дня вводиться в Україні з 14 листопада. Він буде діяти з 00:00 години суботи до 00:00 години понеділка. За даними Української правди, він триватиме до кінця року.

Проти введення карантину вихідного дня висловилися бізнес-асоціації, а вдень 11 листопада протестували працівники ресторанного бізнесу.

Редактор: Люба Балашова
Показати ще новини
Радіо НВ
X