Євростандарти контролю за продуктами прийдуть в Україну протягом 3 років
Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на інтерв'ю голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи газеті Урядовий кур'єр.
"З 2017 року систему НАССР обов'язково повинен впровадити великий бізнес, а до 2019-го – всі суб'єкти господарювання (не тільки виробники, але й оператори харчового ринку, реалізатори, логісти)", – сказав Лапа.
НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points) – це концепція, що передбачає систематичну ідентифікацію, оцінку і управління небезпечними чинниками, що суттєво впливають на безпеку продукції становить.
За його словами, вже реалізовано 30-40% необхідних системних змін. Через нову редакцію закону "Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів" об'єднані ветеринарна та санітарна складові, що відповідає сучасним вимогам.
Також до другого читання готуэться законопроект "Про держконтроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів та кормів, здоров'я та благополуччя тварин". Якщо його ухвалять, буде "закрито" половина необхідних базових змін.