Що не так з новими правилами продажу алкоголю і навіщо ритейлеру свій банк. Колонки тижня
Популярні бізнес-колонки цього тижня.
1. Фіскальні новації, які майже неможливо виконати ресторанам та барам
«Якщо наступного тижня при замовленні келиха вина або коктейлю в ресторані вам будуть нести його годину, не поспішайте лаяти бармена — ймовірно, ви станете жертвою не поганого сервісу, а чергового витка регулювання з боку фіскальних органів.» — Олеся Остафієва, співвласниця Відьма-бару «Лиса гора».
2. Навіщо Укрпошті чи Rozetka свій банк
«Необанки створили ілюзію, що фінансові послуги — це дуже просто. Але парадокс полягає в тому, що під цією легкістю ховаються набагато складніші (технологічно, операційно й нормативно) проєкти.» — голова правління Юнекс Банку Іван Світек.
3. Всі подробиці кризи Evergrande
«Починаючи з 2017−2018 року, президент Сі Цзіньпін озвучує політику „житло для життя, а не для спекуляцій“. Саме з цього періоду у забудовників починаються проблеми» — старший менеджер проектів консалтингової компанії Intralink Group Олександр Никитюк.
4. Криза мікрочипів
«Через нестачу напівпровідників свою роботу у США призупиняє Nissan. А компанія Toyota заявила, що скоротить своє виробництво автомобілів на 40% вже у цьому вересні.» — Марина Трепова, СЕО компанії IPSM.
5. Сир, стейки і навіть шоколад до пива
«Як і з чим поєднувати пиво? Завдання закуски — підкреслити акценти напою, а не перебивати його смак. Темне пиво, в якому є помітна солодкість, найкраще поєднується з десертами. Гарний варіант — темний шоколад, торт або навіть морозиво.» — менеджер проектів Харківського пивзаводу Рогань AB InBev Efes Ukraine Олександр Савченко.