Ставка на гриль-меню. Як працюватимуть ресторани під час блекауту

28 листопада 2022, 07:50
Ексклюзив NV
Основна маса рестораторів закуповує генератори та розробляють меню, приготування якого не зплежить від електрики (Фото:Pixabay.com)

Основна маса рестораторів закуповує генератори та розробляють меню, приготування якого не зплежить від електрики (Фото:Pixabay.com)

Кафе, бари та ресторани масово закуповують генератори та розробляють варіанти меню «при свічках». Однак поки не планують підвищувати ціни, бо бояться втратити клієнтів

Декілька днів українські міста потерпають від майже цілодобової відсутності електроенергії — світло частіше вимикають, ніж вмикають у Львові, Києві, Дніпрі, Одесі та багатьох інших українських містах. Регулярні обстріли російських агресорів стали справжнім викликом для закладів громадського харчування — як працювати в умовах багатогодинної відсутності електрики?

Відео дня

Співвласник київської мережі Pesto Cafe Дмитро Погребицький каже, що до можливого блекауту готуються вже місяць. Для усіх ресторанів придбали акумуляторні ліхтарі, для деяких закладів, де це можливо, купили газові плити. Автомобільні акумулятори освітлюють ресторан, а у всіх працівників є налобні ліхтарики. Затишку додають свічки. Pesto Cafe розробило «меню при свічках», яке доступне за відсутності електроенергії. «Ми можемо працювати 8−10 годин щодня, якщо буде вода», — каже Погребицький. І додає, що генератори використовувати не планує. Бо це економічно нерентабельно.

Показати ще новини
Радіо NV
X