В Україні запровадили європейські стандарти до шоколаду
Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства України.
"Наказ Мінагрополітики №157 - це не тільки наш черговий крок в процесі адаптації українського законодавства в області безпеки і якості продуктів харчування до європейських стандартів. Це досить важливий документ, який вводить в дію обов'язкові для всіх виробників вимоги до продуктів з шоколаду і какао ", - заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.
За її словами, ці вимоги поширюються на всі види шоколадних виробів.
"У темному шоколаді обов'язково повинно бути не менше 35% какао-продуктів в перерахунку на суху речовину. У молочному - більше 25% і не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад повинен містити не менше 20% какао-масла і більше 14% - молочних продуктів. Таким же чином чітко прописані вимоги і до шоколадних цукерок та інших продуктів з використанням шоколаду ", - зазначила Трофімцева.
Також вона зазначила, що в разі невідповідності продукту даним вимогам, він не зможе називатися шоколадом або шоколадним, а буде називатися солодким батончиком або глазурованої цукеркою.
Нагадаємо, що за 10 місяців 2017 (січень-жовтень) українські підприємства збільшили поставки шоколаду в Європейський Союз (ЄС) на 35% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.