Це бета-версія нового сайту Нового Времени. Надсилайте свої зауваження на адресу newsite@nv.ua

В Україні запровадили європейські стандарти до шоколаду

20 грудня 2017, 13:21
82
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Український шоколад вирішили перевіряти по-європейськи

Фото: pixabay/Hans

З 1 січня 2018 року в Україні набирають чинності європейські вимоги до виробів з какао і шоколаду

Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства України.

"Наказ Мінагрополітики №157 - це не тільки наш черговий крок в процесі адаптації українського законодавства в області безпеки і якості продуктів харчування до європейських стандартів. Це досить важливий документ, який вводить в дію обов'язкові для всіх виробників вимоги до продуктів з шоколаду і какао ", - заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

За її словами, ці вимоги поширюються на всі види шоколадних виробів.

"У темному шоколаді обов'язково повинно бути не менше 35% какао-продуктів в перерахунку на суху речовину. У молочному - більше 25% і не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад повинен містити не менше 20% какао-масла і більше 14% - молочних продуктів. Таким же чином чітко прописані вимоги і до шоколадних цукерок та інших продуктів з використанням шоколаду ", - зазначила Трофімцева.

Також вона зазначила, що в разі невідповідності продукту даним вимогам, він не зможе називатися шоколадом або шоколадним, а буде називатися солодким батончиком або глазурованої цукеркою.

Нагадаємо, що за 10 місяців 2017 (січень-жовтень) українські підприємства збільшили поставки шоколаду в Європейський Союз (ЄС) на 35% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram

Найцікавіші статті та добірка важливих новин щовечора

Підписатися