Українську продукцію підтягнуть під європейські стандарти через 5-7 років
Про це йдеться в повідомленні Мінагрополітики.
За словами першого заступника голови Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи, зараз стоїть завдання вивести на цей ринок якомога більше українських підприємств.
У майбутньому системи безпеки продукції України повинні відповідати європейським. Однак реальні терміни цього 5-7 років.
Сьогодні система якості та безпеки продукції України та ЄС відрізняються. Але це не означає, що в Україні вона погана, вона просто інша, наголошує Лапа.
Він також уточнив, що зараз європейські принципи на 30-40% відображені в українському законодавстві. Це, а також робота підприємств над підвищенням стандартів і якості, допомогло в минулому році вийти на зовнішні ринки: ЄС і Китаю по молочній продукції, Єгипту по м'ясу птиці.