Україна продала за кордон третину виробленої харчової продукції
Такі дані повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.
У міністерству зазначають, що харчова продукція займає 21,2% від усієї промислової продукції, виробленої в Україні за 10 місяців.
Найбільшу частку посідає виробництво олії та тваринних жирів, яких було реалізовано на 103,9 млрд грн, що склало 6% від загального обсягу всієї промисловості.
За іншими позиціями харчової переробки за 10 місяців 2017 року було реалізовано у виробництві:
- м’яса та м’ясних продуктів - на 50,7 млрд грн (2,9% від промисловості);
- молочних продуктів – на 42,7 млрд грн (2,5% від промисловості);
- хліба, хлібобулочних і борошняних виробів - на 25 млрд грн (1,5% від промисловості);
- інших харчових продуктів - на 46,4 млрд грн (2,7% від промисловості);
- напоїв - на 38,8 млрд грн (2,3% від промисловості).
Нещодавно у НБУ заявили, що українські продукти почали "завалювати" ринки ЄС.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.