Ціни на м’ясо за рік зросли майже на половину

21 лютого 2018, 17:01
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Вартість м’ясного кошика на кінець січня склала 529 грн, що на 40% (152 грн) більше у порівнянні з січнем 2016 року, коли його вартість становила 377 грн.

Про це повідомив гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй Facebook-сторінці.

До м’ясного кошика ввійшли свинина, яловичина, сало, куряча тушка та філе і варена ковбаса 1 ґатунку.

Відео дня

Найбільше за рік подорожчало сало - на 80%. Свинина виросла в ціні на 55%, ковбаса варена – на 34%, курка в тушці – на 31%, філе курки – на 30%, яловичина – на 29%.

У порівнянні з минулим роком свинина додала в ціні 39 грн за кілограм, сало – 32 грн, яловичина – 26 грн, ковбаса варена і філе курки – по 21 грн, а курка в тушці – 13 грн.

Так, на кінець січня 1 кг яловичини з кісткою можна було купити в середньому за 117 грн, свинини – за 110 грн, філе курятини – за 92 грн, варену ковбасу – за 83 грн, сала – за 72 грн, а тушку курки – за 55 грн.

При цьому, у січні 2018 року ціни на деякі види м’яса продовжили рости: свинина - на 80 копійок, а філе курки - на 2 грн.

Нагадаємо, що вартість овочевого кошика в Україні зросла на третину у 2017 році.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Картина ділового тижня

Щотижнева розсилка головних новин бізнесу і фінансів

Розсилка відправляється по суботах

Показати ще новини
Радіо НВ
X