Мінус сто закладів тільки в Києві. Як ресторанний бізнес переживе випробування коронавірусом

20 березня 2020, 08:20
НВ Преміум

Під час карантину київські ресторатори втратять 80% свого доходу. До літа в столиці може закритися не менше 100 закладів громадського харчування

«Такого в Україні ще не було», — каже генеральний директор компанії Ресторанний консалтинг Ольга Насонова. — Кілька днів тому в Україні розпочався карантин і всі заклади громадського харчування — від кав’ярень і фаст-фудів у торговельних центрах — до великих мережевих закладів закрилися. Вони намагаються компенсувати втрати за рахунок доставки, деякі кав’ярні прибрали із залу столики і продають випічку, каву на винос. Але такі кроки не допоможуть ринку".

Відео дня

За підрахунками Ольги Насонової київські ресторани за місяць зароблять не більше 80 млн грн, що становить п’яту частину їх середньомісячного доходу. Після завершення карантину, гості швидко не повернуться в ресторани через фінансову кризу. Все це може призвести до закриття близько 100 закладів громадського харчування тільки в Києві.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X