Бізнес тримається. Сім рестораторів про ситуацію на ринку, ціни та меню військового часу

14 листопада 2022, 07:00
Ексклюзив NV
Ресторани по всій країні фіксують падіння кількості гостей (Фото:REUTERS/Gleb Garanich)

Ресторани по всій країні фіксують падіння кількості гостей (Фото:REUTERS/Gleb Garanich)

Відвідуваність знижується, ціни — зростають. Як тримається ресторанний бізнес у різних регіонах країни?

Київські ресторани спорожніли через регулярне відключення освітлення та ракетні обстріли. За даними української продуктової IT-компанії Prostor, що працює з ринком HoReCa, у перший день масованих обстрілів інфраструктури — 10 жовтня, виручка українських закладів громадського харчування впала на 22% у порівнянні із тим же днем попереднього тижня. У Києві цей показник знизився 27%.

Відео дня

В середині та наприкінці жовтня гості не повернулись у ресторани. З 17 до 23 жовтня продажі були на 19% меншими за показники 3−9 жовтня. У Києві вони знизились на 23%. Перше покращення київські ресторатори відчули вже на початку листопада. У Києві вони зросли на 6%, Дніпрі — на 5%, Львові — на 15%, а в Одесі — на 30% у порівнянні із початком жовтня. В цілому по країні на початку листопада виручка ресторанів зросла на 7%.

Що відбувається з попитом, цінами та чи економлять гості — розповідають ресторатори з різних регіонів країни

Олег Бублик, операційний директор Gianni Group (ресторани Giannivino, Гостерия Хата Подопригора, Anna Pavlova, Дніпро)

Показати ще новини
Радіо NV
X