Плюс 30%. Чому в Україні ціни на продукти харчування різко зросли

7 жовтня 2020, 11:20
НВ Преміум

У серпні та вересні цукор подорожчав більш ніж на 40%, олія — на 30%, курячі яйця — на 35%. Чому в Україні прискорилося зростання цін на продукти?

Продукти харчування стрімко дорожчають. У серпні та вересні ціни в магазинах зросли на 5−10%, а на окремі групи товарів — на 30−40%. І це ще не все. У жовтні виробники вже повідомили роздріб про чергове подорожчання на 10−15%. Про це повідомили НВ Бізнес у пресслужбі торгової мережі АТБ. Продуктова інфляція пов’язана з ослабленням гривні, нижчим у порівнянні з минулим роком урожаєм, і зростанням світових цін на продукти харчування.

Відео дня

Що дорожчає

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Картина ділового тижня

Щотижнева розсилка головних новин бізнесу і фінансів

Розсилка відправляється по суботах

Показати ще новини
Радіо НВ
X