Коктейль від Мінфіну. Ресторатори починають наливати за новими правилами

2 жовтня 2021, 10:16
Сюжет
NV Преміум

З першого жовтня магазини і ресторани, продаючи алкогольні напої, повинні в чеках вказувати дані акцизного коду. Найскладніше довелося рестораторам. Тепер продати коктейль клієнту собі дорожче. Але варіанти виходу є

Робота магазинів і ресторанів змінюється. З 1 жовтня під час продажу алкогольних напоїв вони зобов’язані забивати в чеки акцизний код — десятизначний номер. Його можна відсканувати або ввести вручну. «Найскладніше йдуть справи з коктейлями, для приготування яких використовують кілька алкогольних напоїв», — каже податковий консультант Київського центру підтримки і розвитку бізнесу Олександра Томашевська.

Відео дня

Такий контроль потрібен, як заявляє влада, щоб посилити боротьбу з нелегальним ринком алкоголю. Така посилена боротьба не допоможе, кажуть експерти.

Додатковий контроль: подробиці

Показати ще новини
Радіо NV
X