Битва за середній чек. Чому київським рестораторам стало складніше заробляти на передноворічних корпоративах
Київські компанії не поспішають бронювати ресторани для новорічних корпоративів. Ті, хто наважився, будуть веселитися ощадливо, намагаючись зменшити чек на одного гостя
Грудень у доковідні часи — один із найкращих місяців на рік для рестораторів. Зазвичай у цей період бізнес проводить корпоративи для своїх співробітників, чималий дохід приносить сама передноворічна ніч. Але цього року все інакше. «Представники компаній дзвонять у ресторани, дізнаються про умови, і — зникають», — каже генеральний директор компанії Ресторанний консалтинг Ольга Насонова. Усі інші намагаються заощаджувати.
За попередніми оцінками, заклади громадського харчування у Києві недорахуються третини прибутку.
Свято не для всіх