Пандемія COVID-19. За карантин ліквідувалися 12 тисяч закладів громадського харчування — Потураєв
З початку карантину через пандемію коронавірусу, з 30 тисяч підприємств у сфері громадського харчування 12 тисяч були ліквідовані як суб'єкти господарської діяльності.
Про це заявив народний депутат Микита Потураєв в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.
«Згідно з даними по HoReCa до карантину у нас було 30 тисяч закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану. 12 тис. з цих 30 — ліквідовані. Не в сенсі закрилися на карантин, а в сенсі ліквідовувалися як підприємства», — заявив Потураєв.
Він припустив, що це може бути пов’язано з проваленям першого голосування за «антикризовий бюджет», оскільки в тому пакеті було відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору.
Підприємці закрили свої заклади, бо вони не в змозі виконувати свої зобов’язання щодо оренди.
Потураєв наголосив, що частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину, але «ми не знаємо скільки, і це проблема».
Що відбувається з економікою США та якими будуть наслідки епідемії Covid-19 для світу. Інтерв'ю з NY