Бізнес для вакцинованих. Відвідуваність київських ресторанів б'є рекорди

22 жовтня 2021, 08:40
NV Преміум

У столичних ресторанах зараз більше гостей, ніж у доковідному 2019 році. Відвідувачів не відлякує навіть зростання цін і наближення Києва до червоної зони карантину. Для персоналу відмова від вакцинації означає втрату роботи

Зростання захворюваності на коронавірус Covid-19 не відбивається на ресторанному ринку. столиці. У вересні-жовтні заклади громадського харчування відвідало в 1,5 рази більше гостей порівняно з аналогічним періодом минулого року, каже генеральний директор компанії Ресторанний консалтинг Ольга Насонова. І додає, що в аналогічний період 2019 року був на 20% менше відвідувачів, ніж зараз. Гості частіше зазирають до ресторанів через прохолодну погоду й побоювання, що скоро заклади закриються на карантин. «Чутки про обмеження роботи позитивно позначаються на ресторанному ринку», — стверджує Насонова. Гостей не лякає і той факт, що ціни на страви та напої від початку цього року зросли на 20−30%.

Відео дня


Слухайте подкаст на цю тему

Клієнтів багато у вихідні, говорить співвласник мережі Pesto Café Дмитро Погребицький. «Люди вже не їздять до Одеси на вихідні, влаштовувати пікніки — холодно, тому відвідуваність ресторанів сезонно зростає. У вихідні важко знайти вільний столик», — зазначає він. Власник мережі Pastateca Максим Храмов підтверджує, що в київських ресторанах хороша заповнюваність, деякі компанії проводять банкети. Інформація про зростання кількості захворювань ніяк не відбивається на ринку, додає Храмов. Багато гостей, а це найактивніша частина населення, уже вакциновані або перехворіли і не бояться відвідувати публічні місця. На відміну від минулого року, люди вже припинили остерігатися.

Показати ще новини
Радіо NV
X