Японію зацікавили українські ягоди і мед
Про це йдеться в повідомленні Мінагрополітики.
Основними темами зустрічі було розширення торгово-економічних відносин між двома країнами, в тому числі за рахунок перероблених продуктів, таких як сокові концентрати, м'ясні напівфабрикати, томатна паста та інше.
- Читайте також: Українські птахівники знайшли ще один ринок збуту в Європі
Як зазначається, великий потенціал на японському ринку, який відрізняє висока ємність і купівельна платоспроможність споживачів, є у українських свіжих і перероблених органічних і нішевих продуктах, як, наприклад ягід або меду.
Українських виробників запросили відвідати найбільшу профільну виставку FOODEX в березні 2017 року та показати свою продукцію потенційним японським покупцям.
Зауважимо, що товарообіг сільськогосподарської продукцією між Україною та Японією в 2015 році склав $ 156,6 млн, з них експорт, $ 154,8 млн. Основними товарними групами, які експортувалися до Японії з України, були зернові і тютюн і вироби з нього.