Заклади без столиків й офіціантів. Чому бізнес інвестує в dark kitchen — нову нішу на ресторанному ринку

15 червня 2021, 09:30
НВ Преміум

Кілька локдаунів в Україні дали старт новому бізнесу — кухням, які працюють винятково на доставку. Яке майбутнє чекає на dark kitchen після завершення пандемії, і яка економіка цієї ніші?

«Я мав бізнес із виробництва та продажу мармурової яловичини, у нас були і власні ресторани. Усе це ми продали, і з дружиною Яною відкрили dark kitchen у березні минулого року. Це збіглося з першим локдауном», — розповідає засновник компанії Foodz Ukraine Денис Кривенко.

Відео дня

Сегмент dark kitchen переживає бум, і вже зараз в Києві налічують не менше 20 великих кухонь і десятки менших. Виживуть не всі, і вже восени тенденція може виявитися зворотною — ці бізнеси почнуть продавати або закривати.

Новий ринок

Відкриття перших двох dark kitchen випадково збіглося з локдауном, визнає Денис Кривенко. У середині березня в Києві, як і в інших містах країни, закрили ресторани, зупинили роботу транспорту, а співробітникам багатьох компаній запропонували працювати вдома. У цей період і почався злетдоставки їжі. Що виявилося на руку спеціалізованим кухням, де не приймають гостей, а тільки готують їжу. Особливість dark kitchen полягає в тому, що вони розробляють меню з урахуванням доставки.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X