Карантинний каток. В Україні закрився майже кожен п’ятий ресторан

29 березня 2021, 18:04

Кількість ресторанів і кафе в Україні зменшилася майже на 4 тис. закладів — з 18,6 тис. на початок 2020 року до 14,7 тис. у січні 2021-го.

Про це заявила директор аналітичного центру Ресторани України Ольга Насонова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Згідно з негативним сценарієм, у березні 2020 року року прогнозувалося скорочення числа закладів майже вдвічі. Як бачимо, наш ринок показав відносну стійкість. У грошовому вираженні скорочення числа закладів дало зниження обсягу ринку майже на 30% - до 14,1 млрд грн. Це результат фізичного закриття на час кількох локдаунов, а також відсутність іноземних туристів», — сказала вона.

Відео дня

Насонова прогнозує, що вплив нинішнього локдауну на ринок буде мінімальним.

«Закриються тільки ті, хто і планував закритися. Велика частина вже виробила оптимальний формат роботи», — сказала вона.

За її оцінкою, вже в цьому році ресторанний ринок почне відроджуватися.

«Багато цікавих локації звільнилися, плюс на них знизилася орендна плата. Найбільш затребувані зараз гібридні формати — магазини-кафе, магазини-бари», — зазначила Насонова.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X