Чим ми гірші за метро? Українські підприємці влаштували флешмоб із вимогою відкрити ресторани з 25 травня

21 травня 2020, 19:09

Робота літніх майданчиків не рятує ресторанний бізнес від скорочень співробітників і не забезпечує рентабельність, вважають в галузевій асоціації.

Українська ресторанна асоціація провела 21 травня інтернет-флешмоб, покликаний привернути увагу до проблем галузі і дозволити роботу ресторанів із 25 травня — з початку другого етапу ослаблення карантину в Україні, коли відновлять роботу метрополітени.

Відео дня

Як повідомили НВ Бізнес в Асоціації, у сфері громадського харчування працює близько 1 млн українців. З 12 травня дозволена робота літніх майданчиків закладів громадського харчування, але в Українській ресторанної асоціації вважають, що цього рішення недостатньо, оскільки робота літників забезпечуює зайнятість не більше 20% співробітників громадського харчування.

«Таким чином, близько 800 тисяч осіб перебувають у вимушеному простої», — заявили в УРА.

Крім того, робота в режимі літніх майданчиків не є рентабельною для ресторанного бізнесу, покриваючи в кращому випадку половину витрат.

Ресторатори вважають, що їхній бізнес не несе більшу небезпеку зараження, ніж метрополітен, оскільки норми санітарної безпеки і так дотримуються ресторанами навіть без коронавірусної загрози.

За даними Асоціації флешмоб підтримало понад 14 тисяч учасників.

Згідно з опитуванням, проведеним Українською ресторанною асоціацією, 41% рестораторів вважають, що для відновлення їх бізнесу знадобиться не менше півроку. Опитування же клієнтів ресторанів показав, що не більше 30% постійних відвідувачів готові знову повернуться в заклади громадського харчування найближчим часом.

uara.org.ua
Фото: uara.org.ua

Як повідомлялося, з 12 травня заклади громадського харчування отримали право відкрити літні майданчики, хоча і з суттєвими карантинними обмеженнями.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X