Невтішні підсумки. Скільки ресторанів в Україні не пережили весняний локдаун

18 травня 2021, 13:29

За період весняного локдауну кількість працюючих ресторанів в Україні скоротилася на 14%.

Оборот закладів громадського харчування при цьому скоротився на 12%. Про це свідчать дані сервісу OpenDataBot.

Хоча з 1 травня карантинні обмеження для ресторанної сфери було послаблено, за понад два тижні, що минули, заново відкрилися лише 2% закладів, а обороти галузі зросли теж лише на 2% у порівнянні з показниками локдауну.

Відео дня

Загалом, за даними сервісу, за весь рік від початку епідемії галузь громадського харчування втратила майже 40% працюючих закладів.

Раніше директор аналітичного центру Ресторани України Ольга Насонова повідомляла, що за її підрахунками, кількість ресторанів і кафе в Україні зменшилася з 18,6 тис. на початок 2020 року до 14,7 тис. у січні 2021-го.

Показати ще новини
Радіо НВ
X