24 лютого, 16:43
До уваги любителів ризотто. В Україну ввезли італійський рис з особливо небезпечним канцерогеном
Як повідомляє Держпродспоживслужба, виробником небезпечного продукту є Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Італія; трейдером — WB Polska Sp. z o.o., Польща; одержувачем в Україні — ТОВ Бюро Вин, Київ.
Кадмій накопичується в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але, перш за все, в печінці й особливо в нирках, причому період його напіввиведення з організму становить від 10 до 30 років. Кадмій має токсичну дію на нирки, кісткову і дихальну системи. Його відносять до числа канцерогенів, небезпечних для людини.
Держпродспоживслужба просить у разі виявлення в обігу цієї продукції повідомляти територіальні управління служби.
Раніше повідомлялося, що в Україну ввезли французький сир зі смертельно небезпечними бактеріями.