СЕО «Перша приватна броварня» Андрій Мацола: «На жодному етапі виробництва не може бути компромісів»

коментувати
СЕО «Перша приватна броварня» Андрій Мацола: «На жодному етапі виробництва не може бути компромісів»

Засновник компанії розповів нашим кореспондентам про якість, контроль і принципи роботи..

Як "Перша приватна броварня" стежить за своєю продукцією?

Андрій Мацола: "У будь-якому аспекті виготовлення, який стосується якості напою, не може бути жодних компромісів. Будь-яка деталь має значення. Правильно зберігати хміль, не використовувати замінники, витримувати належний термін бродіння - все це визначає смак пива.

Також необхідний системний контроль безпосередньо на всіх етапах приготування: якість первинної сировини, сусла, пива до фільтрації, фільтрованого пива і, звісно, фінального продукту.

На "Першій приватній броварні" ми принципово не використовуємо, наприклад, мальтозну патоку, а тільки натуральний солод. Крім того, необхідні інвестиції в якість обладнання. Ми вибираємо тільки найкраще обладнання від провідних світових виробників і ретельно стежимо за його правильним використанням і своєчасним сервісом. І нарешті - важливі люди, які працюють на наших заводах у Львові та Радомишлі. Грамотний персонал, високий рівень знань і система професійного зростання - без хорошої команди хороший продукт не створити. Повірте, особисто створюючи та розвиваючи пивний бізнес уже майже 10 років, я переконався в тому, що "людський фактор", можливо, вирішальний.

За якими ознаками можна визначити дійсно гарне пиво?

Андрій Мацола: Визначити неякісний напій достатньо нескладно - наявність сторонніх запахів, різкого присмаку. Набагато складніше забезпечити стабільну якість продукту і при цьому зберегти його смакові особливості. Дуже великі пивні спільноти схильні до виробництва посередненького, але стабільного смаку, а невеликі регіональні пивоварні, напій яких іноді дуже індивідуальний, страждають на нестабільність - смак продукту відрізняється від варіння до варіння. Я поставив собі за мету підійти максимально близько до золотої середини.

Що ви робите для поліпшення якості?

Андрій Мацола: Не можна зробити щось одне і моментально поліпшити якість. Це постійна щоденна робота - контроль, невеликі поліпшення на кожному етапі, впровадження інновацій, навчання персоналу. Для мене були вкрай корисні коментарі та поради наших партнерів, марки яких ми розливаємо за ліцензією. "Перша приватна броварня", напевно, єдина компанія на ринку, на якій варіння ліцензійного пива завжди контролюється представниками компанії-ліцензіата. Сьогодні це такі марки, як "Жигулі Барне" і німецька марка Oettinger. Мені дуже приємно, що пивовари, які досягли успіху на своїх ринках, довіряють "Першій приватній броварні" представляти їхні марки в Україні.

Побажаєте щось читачам "КП"?

Андрій Мацола: Я б хотів побажати кожному з них завжди вибирати смачне пиво і пити його із задоволенням, з хорошими друзями і з чудовим настроєм і щоб вибір - пива, друзів і настрою - ніколи їх не розчаровував.

За матеріалами kp.ua

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ТОП-3 блога

Читайте на НВ style

Компанії/Ринки ТОП-10

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: