Правила топ-менеджерів. "Хрещений батько" бренду Jack Daniel’s в Україні про мотивацію в бізнесі і житті

коментувати
Вже третій рік Ігор Назаров є головою комітету Wine&Spirits Європейської Бізнес Асоціації.

Вже третій рік Ігор Назаров є головою комітету Wine&Spirits Європейської Бізнес Асоціації.

До того, як стати головою представництва Brown Forman в Україні, Ігор Назаров багато чого побачив. Він народився у Хмельницькій області в 1978 році. В дитинстві часто їздив з батьками по СРСР. Закінчив економічний факультет Державного морського університету в Миколаєві.

На початку 2000-х почалася його кар'єра в торгівлі. Він пішов пізнавати основи бізнесу в торгово-промислову групу Fozzy – власник однойменної мережі, а також Сільпо і Фори. Далі була алкогольна компанія Баядера, де він вперше отримав керівну посаду і сформувався як лідер.

З 2008 року Назаров очолив представництво Brown Forman в Україні – ексклюзивного дистриб'ютора Jack Daniel’s і Finlandia. Тоді йому було 29 років, і він став наймолодшим головою представництва (сountry manager) в історії цієї американської компанії. В успіхах українського Brown Forma Ігор "звинувачує" людей, які з ним працюють, і, звичайно, продукт.

Вже третій рік Ігор Назаров є головою комітету Wine&Spirits Європейської Бізнес Асоціації. 

В житті Назарова є не тільки робота та елітний алкоголь. Він веде надзвичайно активний спосіб життя, майже половину часу проводить поза межами Києва – на яхті, в горах. В мережі час від часу спливають фотографії, на яких він то їздить верхи на коні плантаціями агави в Мексиці, то на оленях у Заполяр'ї. Нерідко в цих екстрим-турах його супроводжують дружина і дві їхні доньки. В такі моменти ніхто не сумує, хіба що собака, яка залишилася вдома.

В рамках Правила топів – спільного проекту Європейської Бізнес Асоціації та ділового порталу НВ Бізнес – Ігор Назаров розповідає, як сувора демократія і правильне ставлення до помилок допомагають в роботі і житті. 



1 Про ідеальну роботу
У дитинстві я зовсім не замислювався про професії. Мріяв бути продавцем морозива. Буквально півроку. Потім у мене дуже добре виходило з фізикою. Але після того, як у країні вибухнула криза в 90-х роках, я зрозумів, що фізик у цій країні багато не доб'ється. І тому вирішив перейти в економічну сферу, вступив до економічного ліцею. 

2 Про першу роботу
Я два рази продавав шашлики на авторинку у вірменів. Важко назвати це першою роботою, але все-таки, це був досвід, я щось уже робив. Першим повноцінним місцем роботи я назву компанію Fozzy Group, куди я потрапив вже після інституту

3 Про хобі
Мої інтереси дуже широкі. Лижі, яхтинг, верхова їзда, останні півроку готую тайську їжу, люблю подорожі «дикуном», займаюся баскетболом, сквош.

ю

4

Про освіту

Я впевнений, що для того, аби домогтися успіху, людині потрібна вища освіта. Я це зрозумів ще в класі 7-8-му. Університет пояснює, як влаштований світ, яким чином здобувати необхідні знання, а потім застосовувати їх у роботі. Вищу економічну освіту я здобув 15 років тому.

5 Про ставлення до помилок
Якщо казати про своїх помилки, то я, зазвичай, їх рідко помічаю. Проте, помилки треба визнавати, враховувати і робити з них висновки. Щодо помилок інших, я вважаю за краще не порпатися в минулому, не шукати причини, чому припустилися тієї чи іншої помилки. Для мене важливіше зрозуміти як "розрулити" ситуацію і що зробити, щоб помилки не повторювалися в майбутньому.

6 Про мотивацію
Думаю, багато хто погодиться, що керувати компанією, що працює у "сфері розваг", – адже алкогольний бізнес почасти пов'язаний з веселощами – куди цікавіше, ніж сидіти з цифрами за комп'ютером до пізньої ночі. Цікавість – це моя основна мотивація. І я впевнений, що люди, які збираються в моїй компанії, абсолютно поділяють всі ці погляди і ставлення до життя.

7 Про те, що цінує в людях
Людина повинна вміти дотримуватися свого слова.


. 
8 Про недоліки
Непогано було б вивчити іспанську, наприклад.

.

9 
Про життєве кредо
Моє щоденне правило – прокидатися, весело проводити день і засинати.



10 
Про стиль керування
Друзі, колеги і підлеглі знають, що я такий собі суворий демократ. Якщо мова йде про якісь критичні ситуації, то я справді можу бути дуже різкий, суворий і навіть якоюсь мірою радикальний.

11 Про ставлення до труднощів
Я не сприймаю ситуації, на які у мене немає ніякого впливу. Ось один із прикладів: сидиш у літаку, він різко починає падати, а ти розумієш, що від тебе нічого не залежить.

.

12 Про успіх у бізнесі
Перш за все, людина, яка хоче досягти успіху, повинна горіти і запалювати все навколо себе. Вона повинна вірити в ідею і вміти на своїй харизмі керувати людьми. Для успіху важливо поєднання чотирьох рис: уміння вести за собою, бути не тільки формальним, але і неформальним лідером, намагатися завжди балансувати і знаходити компроміси, як всередині організації, так і зовні, а також мати аналітичний тип мислення, бути на "ти" з цифрами.

13 Про головний життєвий урок
Найголовніший урок у моєму житті, напевно, ще не настав. А найголовніший висновок, який я зробив: не потрібно жити заради майбутнього, заради завтрашнього дня, чекати чогось. Потрібно жити і насолоджуватися життям зараз і робити все, що ти можеш, саме зараз.

14 Про натхнення
Тут я буду гранично банальний. Це сім'я і робота.


15 Про пораду самому собі
Ігоре, у 2003 році придбай долари по 2 грн і дуже багато. Друге – роби все інше так само, як ти й робив досі.

 

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ТОП-3 блога

Читайте на НВ style

Економіка ТОП-10

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: